• Hosszúnadrág
  • Kesztyűk 2
  • Kabátok
  • Sokkabat
  • Anvil banner
Keres
  Ismertőben is
  Ön itt jár: » Katalógus Személyes adatok  |  Kosár tartalma  |  Pénztár  |  RSS  
Védekezés a madárinfluneza ellen

    Az egyéni munkavédelmi eszközök széles lehetőséget nyújtanak a vírusos fertőzések elleni védekezésre, főleg, ha ez a betegség elsősorban a veszélyeztetett munkahelyeken okozhat problémákat. A madárinfluenza terjedése szerencsére területileg korlátozott, a tapasztalatok azt mutatják, hogy elsősorban az állatorvosok, a baromfival közvetlenül és szorosan foglalkozók lehetnek veszélyeztetve. Természetesen ez a járványveszély Magyarországon még egyáltalán nem jelentkezett a házi szárnyasok között és az eddigi esetek is csupán a vadon élő madarak fertőzését bizonyítják, tőlük pedig még soha senki nem kapta meg a betegséget, hiszen az embernek nincs lehetősége tömegesen, közvetlen közelről érintkezni velük. Erről egyébként részletesebb információkat találhatnak a Madárbarát Kert Kalendárium márciusi számában. Mindezek ellenére nagyon fontos, hogy felkészüljünk a madárinfluenza vírus elleni védekezésre. Ennek az egyik legfőbb eleme a vírushordozó por elleni védelem.

  Erre a feladatra a legalkalmasabb megoldás a részecskékkel szemben zárt védőöltözék, vagyis a korábban már tárgyalt Tyvek ® Classic (Pro-Tech) kapucnis védőoverall, sőt még biztosabb, ha a leragasztott varratokkal és öntapadó cipzárfedéllel rendelkező változatot, a Tyvek ® Classic Plust választjuk. A Tyvek ® alapanyag megfelelő védelmi képességekkel rendelkezik a száraz mikrobapenetráció ellen az új MSZ EN ISO 22612: 2005 szabvány szerint elvégzett vizsgálatok alapján. Abban az esetben, ha felmerül annak a lehetősége, hogy madárürülékkel, vagy más fertőzött folyadékkal, testnedvekkel érintkezünk, érdemes az overall fölött még egy vízhatlan PVC kötényt viselni, vagy a fokozottabb védelemhez használhatjuk a Tychem ® C anyagú overallt. Ezek az overallok megtartják az egész munkafolyamat alatt vízhatlanságukat többek közt vízzáró varrataiknak köszönhetően. A védőöltözet maradéktalanul megfelelt a fertőző szerek elleni védelem (MSZ EN 14126: 2004) és a vírusokkal szembeni védelem (ISO/DIS 16604) követelményeinek. Elterjedt gyakorlat a védőruha használat utáni fertőtlenítése is, megelőzendő a másodlagos fertőződést illetve a vírus továbbterjedését. Ilyen esetben a fertőtlenítőszer kémiai hatása ellen is védekezni kell, így ilyenkor csak a Tychem ® C illetve a mérgező hatás elkerülése érdekében a Tychem ® F alapanyagú védőoverallok használata az indokolt.

    A másik nagyon fontos védőeszköz a vírusok, baktériumok behatása ellen a légzésvédő részecskeszűrő félálarc, melynek viselése feltétlenül szükséges a veszélyeztetett munkahelyeken, hiszen mint említettük a madárinfluenza vírusa jelen lehet a környezeti porban, amelyet a dolgozó belélegezhet. Az egészségügyi szervek a korábbi járvány veszélyek esetén legalább az FFP2 szelepes félálarc (SupAir 23206, 23205, vagy 3M 8822, 3M 9322) viselését ajánlották, most a madárinfluenzával kapcsolatban az FFP3D részecskeszűrő (3M 8835) alkalmazását tartják indokoltnak. Az osztályjelölés melletti D betű a dolomitporos vizsgálatra utal, melynek során a maszk portelítődéssel szembeni ellenállását tesztelik. A vizsgálaton megfelelt félálarc az eltömődésnek jobban ellenáll, kényelmesebb benne a kilégzés, illetve az ilyen részecskeszűrő maszkot akár többször is lehet használni, viszont a védelmi képessége ugyanolyan, mint egy másik, nem D jelölésű FFP3 félálarcnak (SupAir 23305, 23306). (Egyébként szerintem a többszöri használat nem biztos, hogy előnyt jelent a fertőzés elleni védelem esetén.) Természetesen az említett védőeszközök mellett a védőkesztyű használata is erősen ajánlott, és lehetőleg olyané, mely megfelel az EN 374-2 szabvány követelményeinek, és a viseli a mikroorganizmusok elleni védelem jelét. Például: 5206-10, 5307-10, 5027-30, 5507-10, 3769-70, 3510

Vissza
0 tétel
Belépés
E-Mail cím:

Jelszó:


Elfelejtette a jelszót?
Új vásárló
Ha Ön már vásárlónk itt tud felirakozni.
Email cím:  
Teljes név:
        
PANDA Miura O2 8038 félcipő Kifutó!
PANDA Miura O2 8038 félcipő Kifutó!
Nettó 8286,-Ft;
Bruttó 10523,-Ft

Nettó 3149,-Ft;
Bruttó 3999,-Ft

  Ma 2018. 2. 24, szombat, Mátyás napja van.   Szerzői jog © 2018 Munkaruhadiszkont webáruház
Webáruház motorját az alapból tovább fejlesztette Pásztóy Tamás. pasztoy@pasztoy.hu
  48043640 lapletöltés 2012 augusztus 18, szombat  

Legutóbbi keresőszavak: Pilu munkaruha Kazincbarcika – Szentes Nagyker és Kiskunhalas kiszállítás Jászberény  munkaruha üzlet. Szentendre  rock munkaruházat, Komló- Nagykőrös viszonteladó Makó  építőipari ruha, Törökszentmiklós. Gyál  Ipari park Hajdúszoboszló . gazdabolt online ; Keszthely , 88cbsa, Hatvan , Várpalota . Karcag ? Dunaharaszti ,Dombóvár  és Paks -  Munkaruha hol? Komárom munkaruha online kapható Fót on is  - ecoblue ,fényvisszaverő kabát,  endelés.budapest, debrecen, cérnakesztyű, miskolc, cipo, munkás, modellek Emerton munkaruha család. Köpeny Téli Sapka. női kertésznadrág. munkaruha webáruház, Téli -Bélelt munkaruha, szakács cipő, -Munkahelyi , Oroszlány molnarkesztyu, munkaruhazat?  webshop,   online szakács munkaruha webáruház.női munkaruha barkács gazdabolt-    webshop Csizma –Balmazújváros  Munkaruha elsősegély, Monor   - family, nagykereskedelem, megkönnyítjük, döntését, beszerzésben, info@munkaruhadiszkont. Szarvas Női munkaruha Webáruház. Csongrád on  Kalocsa- Hajdúnánás ;mezőgazdasági munkaruházat , 3m Mátészalka  munkaruházat webshop, munkaruha sziget, portwest ,Szigethalom?  panda safety , akacélbetétes bakancs,Pomáz.   & Kisvárda 77.hu  Barkács Webáruház, Dabas munkavédelmi,  cipő- Mezőkövesd fehér  Bakancs -maszk_ Tiszaújváros.