• Hosszúnadrág
  • Kesztyűk 2
  • Kabátok
  • Sokkabat
  • Anvil banner
Keres
  Ismertőben is
  Ön itt jár: » Katalógus Személyes adatok  |  Kosár tartalma  |  Pénztár  |  RSS  
Tyvek Classic vegyszerálló overall jelölése
A teljes test vegyszer elleni védelmében forradalmi újításként jelent meg a piacon évekkel ezelőtt a korlátozott vagy egyszer használatos vegyszerálló overall, melynek az alapanyaga különböző technikákkal készített nem szőtt PE (polietilén) vagy PP (polipropilén) anyag. Mára már nagyon sok típusa van, eltérő védelmi képességekkel és komfort fokozatokkal és egyre inkább kezdi kiszorítani a hagyományos szőtt védőruhákat. A változás elsősorban korszerűbb technikai követelményeknek, a higiénikusabb ipari környezetnek, a szélesebb felhasználási területnek és az egyszerűbb használhatóságnak köszönhető, sőt most már lassan költségek tekintetében is versenyképesebb az egyszer használatos vegyszerálló overall. A legismertebb nem szőtt anyag a DuPont által kifejlesztett Tyvek szövet, mely népszerűségét annak köszönheti, hogy egyszerre jellemzi a kiváló védelmi képesség és a tartósság, illetve a magas kényelmi fokozat. Ugyanis az anyag, amellett hogy védelmet nyújt szilárd és folyékony vegyszerekkel szemben, kifelé átengedi a levegőt és a vízpárát, tehát szellőzik.
Az ebből az anyagból készített vegyszerálló overall család a TYVEK CLASSIC nevet kapta és mivel súlyos, visszafordíthatatlan egészségkárosodást okozó hatások elleni védelmet biztosítja, ezért a III. kategóriájú védőeszközök közé tartozik. Tyvek overallokra vonatkozóan viszont még nincs egy egységes szabvány: több harmonizált EN szabvány vizsgálati módszere, követelményrendszere alapján határozzák meg a védelmi képességeket. Ezt leegyszerűsítve találkozunk mind a ruhán, mind a tájékoztatón olyan piktogramokkal, melyek segítik a védőeszköz védelmi képességének behatárolását. Két különböző piktogram utal a vegyszerálló ruházatokra vonatkozó osztályozásra:
Type6: A fröccsenő anyaggal szemben korlátozottan záró védőruha - jelölés, melyet a prEN 13034 és az EN 468 szabványok által meghatározott módszerek alapján vizsgálnak be.
Type5: A részecskékkel szemben védő ruházat - jelölést pedig a prEN 13982 -1 -2 szabvány követelményei szerint igazolnak.
Ugyancsak piktogram jelöli a többi kiegészítő tulajdonságot:
Az EN 1073-2 szabványra hivatkozva az overall rendelkezik szemcsés radioaktív szennyeződések elleni védelemmel (kivéve a radioaktív sugárzást természetesen), illetve véd az elektrosztatikus feltöltődés ellen is, az EN 1149-1 szabvány követelményei alapján.
Piktogram utal az anyag vegyszerállóságára is, melyet az EN 368 szabvány által meghatározott vizsgálati módszerek alapján értékelik. Itt elsősorban a Tyvek anyag a felsorolt vegyszerekre vonatkozó fizikai áteresztési mutatóit határozzák meg százalékos arányban. Természetesen ezek az értékek a különféle vegyszerekre lebontva szerepelnek a tájékoztatóban - ez nem kötelező, de a termék szempontjából érdemes szerepeltetni, ezeket az adatokat, már csak a tájékozódás végett is.
Fel kell tüntetni a CE jelet is, és mivel III. kategóriás védőeszközről van szó, a vizsgáló laboratórium notifikációs számát is jelölni kell mellette. Mivel védőruházatról van szó, nem maradhat el a méretjelölés sem, illetve a mosási utasítás, még akkor is, ha egy korlátozott használatú terméknél ez elég egyértelmű. A láng jel itt nem a védelmi képességre utal, hanem arra, hogy a Tyvek anyag gyúlékony, már 135C°-on megolvad. Mint látjuk a rengeteg vizsgálat és vonatkozó szabvány egyértelművé teszi, hogy a termék teljes mértékben megfelel az előírt követelményeknek.
Vissza
0 tétel
Belépés
E-Mail cím:

Jelszó:


Elfelejtette a jelszót?
Új vásárló
Ha Ön már vásárlónk itt tud felirakozni.
Email cím:  
Teljes név:
        
GILDAN GYEREK PAMUT PÓLÓ / Chestnut KIFUTÓ
GILDAN GYEREK PAMUT PÓLÓ / Chestnut KIFUTÓ
Nettó 179,-Ft;
Bruttó 227,-Ft

Nettó 172,-Ft;
Bruttó 219,-Ft

  Ma 2018. 2. 24, szombat, Mátyás napja van.   Szerzői jog © 2018 Munkaruhadiszkont webáruház
Webáruház motorját az alapból tovább fejlesztette Pásztóy Tamás. pasztoy@pasztoy.hu
  48043584 lapletöltés 2012 augusztus 18, szombat  

Legutóbbi keresőszavak: Pilu munkaruha Kazincbarcika – Szentes Nagyker és Kiskunhalas kiszállítás Jászberény  munkaruha üzlet. Szentendre  rock munkaruházat, Komló- Nagykőrös viszonteladó Makó  építőipari ruha, Törökszentmiklós. Gyál  Ipari park Hajdúszoboszló . gazdabolt online ; Keszthely , 88cbsa, Hatvan , Várpalota . Karcag ? Dunaharaszti ,Dombóvár  és Paks -  Munkaruha hol? Komárom munkaruha online kapható Fót on is  - ecoblue ,fényvisszaverő kabát,  endelés.budapest, debrecen, cérnakesztyű, miskolc, cipo, munkás, modellek Emerton munkaruha család. Köpeny Téli Sapka. női kertésznadrág. munkaruha webáruház, Téli -Bélelt munkaruha, szakács cipő, -Munkahelyi , Oroszlány molnarkesztyu, munkaruhazat?  webshop,   online szakács munkaruha webáruház.női munkaruha barkács gazdabolt-    webshop Csizma –Balmazújváros  Munkaruha elsősegély, Monor   - family, nagykereskedelem, megkönnyítjük, döntését, beszerzésben, info@munkaruhadiszkont. Szarvas Női munkaruha Webáruház. Csongrád on  Kalocsa- Hajdúnánás ;mezőgazdasági munkaruházat , 3m Mátészalka  munkaruházat webshop, munkaruha sziget, portwest ,Szigethalom?  panda safety , akacélbetétes bakancs,Pomáz.   & Kisvárda 77.hu  Barkács Webáruház, Dabas munkavédelmi,  cipő- Mezőkövesd fehér  Bakancs -maszk_ Tiszaújváros.