• Hosszúnadrág
  • Kesztyűk 2
  • Kabátok
  • Sokkabat
  • Anvil banner
Keres
  Ismertőben is
  Ön itt jár: » Katalógus Személyes adatok  |  Kosár tartalma  |  Pénztár  |  RSS  
Villamos szigetelő kesztyűk jelölése
Villamos feszültség ellen védő kesztyűk vizsgálati módszereit, követelményeit, teljesítményszintjeit és a kesztyűk megjelölésére vonatkozó előírásokat az MSZ EN 60903 szabvány tartalmazza. Mivel halálos kimenetelű balesetek, súlyos, visszafordíthatatlan egészségkárosodást okozó hatások ellen védő eszközökről van szó, ezért a villamos szigetelő kesztyűk egyértelműen III. kategóriás védőeszközök. Így hasonlóan a zuhanás gátló eszközökhöz a szigetelő kesztyűkre is bizonyos tekintetben szigorúbb előírások vonatkoznak, mind a jelölések, mind a használatukra vonatkozóan.

Több típusú szigetelő kesztyűt különböztetünk meg, attól függően, hogy milyen nagy villamos feszültség ellen használjuk. Ez a jellemző természetesen jelölve van a kesztyűn méghozzá a szabványban meghatározott módon. Az érdekesség az, hogy a jelölés két értékre vonatkozik: az egyik a vizsgálati feszültség értéke, ami megmutatja, hogy a bevizsgálás során mekkora elektromos feszültséget használtak a kesztyű védelmi képességének meghatározására. A másik érték a tényleges alkalmazás során megjelenő használati feszültség, ami ellen a kesztyű valójában megvédi a használót.
Védelmi osztály Vizsgálati feszültség Használati feszültség
00 2 500 V 500 V
0 5 000 V 1 000 V
1 10 000 V 7 500 V
2 20 000 V 17 500 V
3 30 000 V 26 500 V
4 40 000 V 30 000 V
Tehát 1000 V elektromos feszültség ellen mindenképpen a 0 osztályú 5000 V használati feszültségű szigetelő kesztyűt kell alkalmazni. Az osztály számoknak meg kell jelenni a csomagoláson és magán a kesztyűn is.
A terméket, mivel III. kategóriás védőeszköz gyártás utáni darabvizsgálat alá kell vetni, amit a megbízott tanúsító labor végez el a gyártási folyamat végén a választott minőség ellenőrzési rendszer keretében. Ugyanakkor a szigetelő kesztyűk esetében is szükséges az időszakos villamos darabvizsgálat: az 1, 2, 3 és 4 védelmi osztállyal rendelkező védőkesztyűket nem szabad használni,  még ha raktárban voltak is – ha nem voltak ellenőrizve hat hónapon belül. A 00 és 0 védelmi osztályú kesztyűk esetén a légáteresztési próba és a szemrevételezés is elégnek tekinthető, de a teljes biztonsághoz a villamos darabvizsgálat a tulajdonos külön kérésére elvégezhető.
Mivel a szigetelő kesztyű élettartama korlátozott, ezért szükséges feltüntetni a kesztyű csomagolásán a gyártási időpontot.
Ezek mellett a következő kiegészítő védelmi kategóriák is minősíthetik még a szigetelő kesztyűt:
A védelmi kategória jele Védelmi képesség
A Savak elleni védelem
H Olajok elleni védelem
Z Ózon elleni védelmi
R Sav, olaj és ózon ellen
C - 40
 
 
Vissza
0 tétel
Belépés
E-Mail cím:

Jelszó:


Elfelejtette a jelszót?
Új vásárló
Ha Ön már vásárlónk itt tud felirakozni.
Email cím:  
Teljes név:
        
GILDAN FÉRFI KAPUCNIS PULÓVER / Royal/Fekete
GILDAN FÉRFI KAPUCNIS PULÓVER / Royal/Fekete
Nettó 1576,-Ft;
Bruttó 2002,-Ft

Nettó 1023,-Ft;
Bruttó 1299,-Ft

  Ma 2018. 2. 24, szombat, Mátyás napja van.   Szerzői jog © 2018 Munkaruhadiszkont webáruház
Webáruház motorját az alapból tovább fejlesztette Pásztóy Tamás. pasztoy@pasztoy.hu
  48043632 lapletöltés 2012 augusztus 18, szombat  

Legutóbbi keresőszavak: Pilu munkaruha Kazincbarcika – Szentes Nagyker és Kiskunhalas kiszállítás Jászberény  munkaruha üzlet. Szentendre  rock munkaruházat, Komló- Nagykőrös viszonteladó Makó  építőipari ruha, Törökszentmiklós. Gyál  Ipari park Hajdúszoboszló . gazdabolt online ; Keszthely , 88cbsa, Hatvan , Várpalota . Karcag ? Dunaharaszti ,Dombóvár  és Paks -  Munkaruha hol? Komárom munkaruha online kapható Fót on is  - ecoblue ,fényvisszaverő kabát,  endelés.budapest, debrecen, cérnakesztyű, miskolc, cipo, munkás, modellek Emerton munkaruha család. Köpeny Téli Sapka. női kertésznadrág. munkaruha webáruház, Téli -Bélelt munkaruha, szakács cipő, -Munkahelyi , Oroszlány molnarkesztyu, munkaruhazat?  webshop,   online szakács munkaruha webáruház.női munkaruha barkács gazdabolt-    webshop Csizma –Balmazújváros  Munkaruha elsősegély, Monor   - family, nagykereskedelem, megkönnyítjük, döntését, beszerzésben, info@munkaruhadiszkont. Szarvas Női munkaruha Webáruház. Csongrád on  Kalocsa- Hajdúnánás ;mezőgazdasági munkaruházat , 3m Mátészalka  munkaruházat webshop, munkaruha sziget, portwest ,Szigethalom?  panda safety , akacélbetétes bakancs,Pomáz.   & Kisvárda 77.hu  Barkács Webáruház, Dabas munkavédelmi,  cipő- Mezőkövesd fehér  Bakancs -maszk_ Tiszaújváros.