• Hosszúnadrág
  • Kesztyűk 2
  • Kabátok
  • Sokkabat
  • Anvil banner
Keres
  Ismertőben is
  Ön itt jár: » Katalógus Személyes adatok  |  Kosár tartalma  |  Pénztár  |  RSS  
Ipari védősisak jelölése
A fej védelme a munkabiztonsági intézkedések egyik kiemelt területe. Védősisak viselésével ugyanis rengeteg olyan munkahelyi sérülés válhat elkerülhetővé, amely akár súlyos következményekkel is járhat. A munkavédelmi sisakokra vonatkozó legelterjedtebb szabvány az EN 397 szabvány, mely tartalmazza az ipari védősisakokra (mint például az OPUS, a JAR, az OCEANIC, és a PELTOR) vonatkozó alap-, illetve kiegészítő követelményeket, valamint ezek jelölését, sőt még a tájékoztatóban kötelezően feltüntetendő információkat is.

Az alapkövetelmények közé tartozik a fej beütésének veszélye elleni védelem, az ütéselnyelés, melynek során a zuhanó, eső tárgyak által a fejre okozott erőhatás nem haladhatja meg az 5 kN értéket, továbbá az áthatolás elleni védelem. Ha a védősisak megfelel ezeknek a követelményeknek, akkor ezt a gyártó a CE jel, és a vonatkozó EN 397 szabvány számának feltüntetésével jelöli. E mellett fel kell tüntetni a gyártó nevét vagy azonosító jelét, a sisak típusát, a mérettartományát (53-61) centiméterben és a gyártás évét és negyedévét. Ez az időpont azért szükséges, mert a sisak élettartama korlátozott és több tényező is befolyásolhatja (hideg, meleg, a használat gyakorisága stb), Az idők folyamán a termék polietilén alapanyaga elöregedik, elveszti azokat a tulajdonságait, melyek biztosítják a védőeszköz védelmi képességeit és biztonságos használatát. A gyártástól számított várható élettartam rendeltetésszerű használat és tárolás mellett három év.
A kiegészítő vagy választható követelményekre utaló jelöléseket, amennyiben a védőeszköz megfelel nekik, szintén fel kell tüntetni. Ezek a következők lehetnek:
Jelölés /  Választható követelmény:
-20°C / -20°C környezeti hőmérsékletig teljesíti az alapkövetelményeket
-30°C / -30°C környezeti hőmérsékletig teljesíti az alapkövetelményeket
+150°C / 150°C környezeti hőmérsékletig teljesíti az alapkövetelményeket
440 Vac / Áramütés elleni védelem 440 V váltakozó feszültségű villamos vezeték rövid idejű, véletlen érintés esetén
1000 V / Áramütés elleni védelem a villamos vezeték rövid idejű, véletlen érintése esetén 1000 V feszültségig.
LD (Lateral deformation) / Nagy oldalirányú nyomás hatása elleni védelem
MM (Molten metal splash) / Védelmet biztosít fémolvadék fröccsenés ellen
Létezik egy másik szabvány is, az EN 812 szabvány, mely csak a fej beütésének veszélye elleni védelem követelményét tartalmazza. Azokat a fejvédőket, látogató sisakokat (mint például a TALIACAP), melyek ennek a szabványnak felelnek meg, nem vizsgálják be eső, zuhanó tárgyak ütőhatása, illetve átlyukadás ellen. Ezért az ilyen típusú sisakok nem helyettesítik az ipari védősisakot.
 
Vissza
0 tétel
Belépés
E-Mail cím:

Jelszó:


Elfelejtette a jelszót?
Új vásárló
Ha Ön már vásárlónk itt tud felirakozni.
Email cím:  
Teljes név:
        
GILDAN GYEREK PAMUT PÓLÓ / Chestnut KIFUTÓ
GILDAN GYEREK PAMUT PÓLÓ / Chestnut KIFUTÓ
Nettó 179,-Ft;
Bruttó 227,-Ft

Nettó 172,-Ft;
Bruttó 219,-Ft

  Ma 2018. 2. 24, szombat, Mátyás napja van.   Szerzői jog © 2018 Munkaruhadiszkont webáruház
Webáruház motorját az alapból tovább fejlesztette Pásztóy Tamás. pasztoy@pasztoy.hu
  48043633 lapletöltés 2012 augusztus 18, szombat  

Legutóbbi keresőszavak: Pilu munkaruha Kazincbarcika – Szentes Nagyker és Kiskunhalas kiszállítás Jászberény  munkaruha üzlet. Szentendre  rock munkaruházat, Komló- Nagykőrös viszonteladó Makó  építőipari ruha, Törökszentmiklós. Gyál  Ipari park Hajdúszoboszló . gazdabolt online ; Keszthely , 88cbsa, Hatvan , Várpalota . Karcag ? Dunaharaszti ,Dombóvár  és Paks -  Munkaruha hol? Komárom munkaruha online kapható Fót on is  - ecoblue ,fényvisszaverő kabát,  endelés.budapest, debrecen, cérnakesztyű, miskolc, cipo, munkás, modellek Emerton munkaruha család. Köpeny Téli Sapka. női kertésznadrág. munkaruha webáruház, Téli -Bélelt munkaruha, szakács cipő, -Munkahelyi , Oroszlány molnarkesztyu, munkaruhazat?  webshop,   online szakács munkaruha webáruház.női munkaruha barkács gazdabolt-    webshop Csizma –Balmazújváros  Munkaruha elsősegély, Monor   - family, nagykereskedelem, megkönnyítjük, döntését, beszerzésben, info@munkaruhadiszkont. Szarvas Női munkaruha Webáruház. Csongrád on  Kalocsa- Hajdúnánás ;mezőgazdasági munkaruházat , 3m Mátészalka  munkaruházat webshop, munkaruha sziget, portwest ,Szigethalom?  panda safety , akacélbetétes bakancs,Pomáz.   & Kisvárda 77.hu  Barkács Webáruház, Dabas munkavédelmi,  cipő- Mezőkövesd fehér  Bakancs -maszk_ Tiszaújváros.