• Hosszúnadrág
  • Kesztyűk 2
  • Kabátok
  • Sokkabat
  • Anvil banner
Keres
  Ismertőben is
  Ön itt jár: » Katalógus Személyes adatok  |  Kosár tartalma  |  Pénztár  |  RSS  
Zaj ellen védő eszközök jelölése
A munkavégzés során előforduló 85 dB feletti zaj, komoly problémákat okozhat egy ember egészségében: koncentráció zavar, fáradékonyság, megnő a balesetveszély, sőt hosszabb távon halláskárosodást is okozhat. Ennek megakadályozására kell alkalmazni a különböző hallásvédő eszközöket, amelyek két nagy csoportjára három különböző szabvány vonatkozik: a fejpántos fültokokra az MSZ EN 352-1, a sisakra szerelhető fültokokra az MSZ EN352-3, valamint a füldugók szegmensére az MSZ EN 352-2.
A zaj ellen védő eszközökre csak ez a három szabvány vonatkozik, ezek tartalmazzák az általános követelményeket, a védőképesség meghatározására és a védőeszközök jelölésére vonatkozó előírásokat is. Mivel a hallásvédő eszközök legfőbb feladata, hogy a halláskárosító zajszintet a biztonságos, illetve az optimális mértékig lecsökkentse, ezért a megfelelő védelemre két adatot feltétlenül ismerni kell:
Milyen magas a munkakörnyezet zajszintje?
Mekkora a védőeszköz zajszint csillapítási képessége?
A munkakörnyezet zajszintjét természetesen a munkahely illetékesének kell meghatározni szükség szerint tér és időbeli eloszlás szerint is, illetve a lehető legjobb megoldás eléréséért akár a 63- 8000 Hz közötti középfrekvenciájú oktávsávonként.
A füldugó és a fültok védelmi képességét több módszer segítségével is meghatározhatjuk.
Az előbb említett oktávsáv módszer, melynek során meghatározott frekvenciánként mérik meg az adott védőeszköz átlagos csillapítását, amiből ha levesszük a mért értékek szórásának a szabványos eltérését, megkapjuk a hallásvédő eszköz elfogadott csillapítását, vagyis a feltételezett minimális védelmi képességet frekvenciánként:
E.A.R. PUSH IN füldugó
 
Frekvencia (Hz) 63 125 250 500 1000 2000 4000 8000
Átlagos csillapítás (dB) 34,8 37,0 38,2 40,2 39,9 40,1 41,9 41,1
Mért értékek szórása (dB) 5,0 5,7 6,0 4,5 5,0 3,3 3,8 3,7
Elfogadott csillapítás (dB) 29,8 31,3 32,2 35,7 34,9 36,8 38,1 37,4
                 
A legelterjedtebb az SNR módszer, mellyel az eszköz egyszerűsített zajcsillapítási értékét kapjuk meg. Például az E.A.R. Push In füldugónak ez az értéke igen magas: 38 dB.
A harmadik, legújabb mód a HML módszer, mely a magas, közepes és alacsony frekvenciás zajcsillapításhoz tartozó 3 átlagértéken alapul. Az E.A.R. Push In füldugó esetében a H (magas frekvencia): 37, az M (közepes frekvencia): 36 és az L (alacsony frekvencia): 34.
Ezek az adatok elsősorban a termékek tájékoztatójában (ami akár a csomagoláson is lehet), OMMF Tájékoztatóban illetve a katalógusban szerepelnek. Továbbá a fültokon meg kell jelölni a gyártó nevét vagy jelét, a modell cikkszámát, a vonatkozó szabvány számát és természetesen az CE megfelelés jelét. Ugyanezeket kellene jelölni a füldugón is, de mivel ez akadályokba ütközik, ezért ebben az esetben a legkisebb egységcsomagra kerülnek az információk.
 
Vissza
0 tétel
Belépés
E-Mail cím:

Jelszó:


Elfelejtette a jelszót?
Új vásárló
Ha Ön már vásárlónk itt tud felirakozni.
Email cím:  
Teljes név:
        
PANDA Miura O2 8038 félcipő Kifutó!
PANDA Miura O2 8038 félcipő Kifutó!
Nettó 8286,-Ft;
Bruttó 10523,-Ft

Nettó 3149,-Ft;
Bruttó 3999,-Ft

  Ma 2018. 2. 24, szombat, Mátyás napja van.   Szerzői jog © 2018 Munkaruhadiszkont webáruház
Webáruház motorját az alapból tovább fejlesztette Pásztóy Tamás. pasztoy@pasztoy.hu
  48043630 lapletöltés 2012 augusztus 18, szombat  

Legutóbbi keresőszavak: Pilu munkaruha Kazincbarcika – Szentes Nagyker és Kiskunhalas kiszállítás Jászberény  munkaruha üzlet. Szentendre  rock munkaruházat, Komló- Nagykőrös viszonteladó Makó  építőipari ruha, Törökszentmiklós. Gyál  Ipari park Hajdúszoboszló . gazdabolt online ; Keszthely , 88cbsa, Hatvan , Várpalota . Karcag ? Dunaharaszti ,Dombóvár  és Paks -  Munkaruha hol? Komárom munkaruha online kapható Fót on is  - ecoblue ,fényvisszaverő kabát,  endelés.budapest, debrecen, cérnakesztyű, miskolc, cipo, munkás, modellek Emerton munkaruha család. Köpeny Téli Sapka. női kertésznadrág. munkaruha webáruház, Téli -Bélelt munkaruha, szakács cipő, -Munkahelyi , Oroszlány molnarkesztyu, munkaruhazat?  webshop,   online szakács munkaruha webáruház.női munkaruha barkács gazdabolt-    webshop Csizma –Balmazújváros  Munkaruha elsősegély, Monor   - family, nagykereskedelem, megkönnyítjük, döntését, beszerzésben, info@munkaruhadiszkont. Szarvas Női munkaruha Webáruház. Csongrád on  Kalocsa- Hajdúnánás ;mezőgazdasági munkaruházat , 3m Mátészalka  munkaruházat webshop, munkaruha sziget, portwest ,Szigethalom?  panda safety , akacélbetétes bakancs,Pomáz.   & Kisvárda 77.hu  Barkács Webáruház, Dabas munkavédelmi,  cipő- Mezőkövesd fehér  Bakancs -maszk_ Tiszaújváros.