• Hosszúnadrág
  • Kesztyűk 2
  • Kabátok
  • Sokkabat
  • Anvil banner
Keres
  Ismertőben is
  Ön itt jár: » Katalógus Személyes adatok  |  Kosár tartalma  |  Pénztár  |  RSS  
VÁGÁSBIZTOS VÉDŐRUHÁZATRA VONATKOZÓ JELÖLÉSEK
Az ilyen típusú védőruha elsősorban a láncfűrésszel történő erdészeti munkák során felmerülő kockázati hatások ellen nyújt védelmet. Természetesen a már megszokott EN 340 szabvány mellett az EN 381 szabvány (Védőruházat kézi láncfűrészek használói részére) megfelelő része vonatkozik a védőruházat különböző részeire:
 
EN 381-1 – Próbapad a láncfűrészvágással szembeni ellenállás vizsgálatához
EN 381-2 – Lábvédők vizsgálati módszerei
EN 381-3 – Lábbelik vizsgálati módszerei
EN 381-4 – Láncfűrészkezelők védőkesztyűinek vizsgálati módszerei
EN 381-5 – Lábvédők követelményei
EN 381-7 – Láncfűrészkezelők védőkesztyűinek vizsgálati követelményei
EN 381-8 – Láncfűrész elleni lábszárvédők vizsgálati követelményei
EN 381-9 - Láncfűrész elleni lábszárvédők követelményei
EN 381-10 – Felsőtestvédők vizsgálati módszere
EN 381-11 – Felsőtestvédők követelményei
 
Maga a védelem abból áll, hogy a szabvány által meghatározott testrészek védelmére valamilyen vágás biztos, kopásálló műszálas anyaggal párnázzák ki a ruházat veszélyeztetett részét. Ilyen lehet többek közt például a több szálas aramid (kevlar alapanyag) is.
Mint fent látható a védőkabátra és a nadrágra (lábvédőre) a szabvány különböző részei vonatkoznak (EN 381-5 és a 381-11) viszont értelemszerűen ugyanazon három osztály alapján lehet meghatározni a védelmi képességük nagyságát:
  1. osztály (Classe 1): 20m/s láncsebességű láncfűrész által okozott vágó hatás ellen
  2. osztály (Classe 2): 24m/s láncsebességű láncfűrész által okozott vágó hatás ellen
  3. osztály (Classe 3): 28m/s láncsebességű láncfűrész által okozott vágó hatás ellen
Ugyanakkor a lábvédőknél, vagyis a nadrágoknál (mely lehet melles vagy derekas) megkülönböztethetünk 3 típust:
Az A és B típusú lábvédő a kiképzett és felkészített profi erdészeti munkások szakmai használatára ajánlott, míg a C típusú olyan nem képzett felhasználóknak szánják, akik nem rendszeresen dolgoznak láncfűrésszel. Az első esetben a láb védelmét a szabvány a védőbetét szélén is fokozottabban követeli meg. Természetesen nincs olyan védőeszköz, amely 100%-os védelmet nyújt a kézi láncfűrész vágóhatásával szemben, de a tapasztalat bizonyítja, hogy lehet olyan védőeszközt gyártani, ami azért a védelemnek egy bizonyos fokát biztosítani tudja.
                                            
A vágásbiztos védőruházat III. kategóriás védőeszköz, hiszen súlyos, visszafordíthatatlan egészségkárosodást okozó hatások ellen véd. Ez a jelölésekben is jelentkezik, hiszen a CE jelölést ki kell egészíteni a gyártást és a termékéket ellenőrző szerv notifikációs számával.                    
 
További jelölések: a védelmi képességet jelölő piktogram a típus jelölése,       az osztály, a méretezés piktogramja az EN 340 szerint, a modell cikkszáma, megnevezése, a gyártó neve, a gyártás időpontja és a tisztítási utasítások, illetve az alapanyag összetétele. Mivel speciális ruházatról van szó ezért a gyártók rendszerint maximalizálják a mosási ciklust. Természetesen elengedhetetlen melléklete a vágásbiztos védőruházatnak a magyar nyelvű tájékoztató.
 
Vissza
0 tétel
Belépés
E-Mail cím:

Jelszó:


Elfelejtette a jelszót?
Új vásárló
Ha Ön már vásárlónk itt tud felirakozni.
Email cím:  
Teljes név:
        
PANDA Miura O2 8038 félcipő Kifutó!
PANDA Miura O2 8038 félcipő Kifutó!
Nettó 8286,-Ft;
Bruttó 10523,-Ft

Nettó 3149,-Ft;
Bruttó 3999,-Ft

  Ma 2018. 2. 24, szombat, Mátyás napja van.   Szerzői jog © 2018 Munkaruhadiszkont webáruház
Webáruház motorját az alapból tovább fejlesztette Pásztóy Tamás. pasztoy@pasztoy.hu
  48043645 lapletöltés 2012 augusztus 18, szombat  

Legutóbbi keresőszavak: Pilu munkaruha Kazincbarcika – Szentes Nagyker és Kiskunhalas kiszállítás Jászberény  munkaruha üzlet. Szentendre  rock munkaruházat, Komló- Nagykőrös viszonteladó Makó  építőipari ruha, Törökszentmiklós. Gyál  Ipari park Hajdúszoboszló . gazdabolt online ; Keszthely , 88cbsa, Hatvan , Várpalota . Karcag ? Dunaharaszti ,Dombóvár  és Paks -  Munkaruha hol? Komárom munkaruha online kapható Fót on is  - ecoblue ,fényvisszaverő kabát,  endelés.budapest, debrecen, cérnakesztyű, miskolc, cipo, munkás, modellek Emerton munkaruha család. Köpeny Téli Sapka. női kertésznadrág. munkaruha webáruház, Téli -Bélelt munkaruha, szakács cipő, -Munkahelyi , Oroszlány molnarkesztyu, munkaruhazat?  webshop,   online szakács munkaruha webáruház.női munkaruha barkács gazdabolt-    webshop Csizma –Balmazújváros  Munkaruha elsősegély, Monor   - family, nagykereskedelem, megkönnyítjük, döntését, beszerzésben, info@munkaruhadiszkont. Szarvas Női munkaruha Webáruház. Csongrád on  Kalocsa- Hajdúnánás ;mezőgazdasági munkaruházat , 3m Mátészalka  munkaruházat webshop, munkaruha sziget, portwest ,Szigethalom?  panda safety , akacélbetétes bakancs,Pomáz.   & Kisvárda 77.hu  Barkács Webáruház, Dabas munkavédelmi,  cipő- Mezőkövesd fehér  Bakancs -maszk_ Tiszaújváros.